Pametna investicija

BUS tehnologije uz očigledne aspekte smanjuje i potrebu za ožičenjem i kablovima, a ujedno s tim i povezanu opasnost od požara. Integracija ovih tehnologija može se pravilno primeniti od početka, čime se kompenzuju njeni vlastiti troškovi.

Sama investicija može se otpisati nakon kratkog vremenskog perioda kao rezultat smanjenih troškova energije i upravljanja, povećanog dohotka od iznajmljivanja, dodatne udobnosti, operativnih troškova i optimalne sigurnosti. Viša finansijska učinkovitost s višom dobiti rezultira dodatnim tržišnim mogućnostima, posebno u slučaju prodaje objekta.

Bilo da se radi o Terminalu 5 aerodroma Heathrow ili ambicioznoj kući na jezeru pored Ciriha, jedinstven standard za upravljanje različitim uređajima unutar zgrade značajno bi pojednostavnio primenu inovativnih i složenih arhitektonskih ideja.

U ovom slučaju važni kriterijumi za redukovanje troškova takvih zgrada su nesmetana operativnost, sveobuhvatno funkcijsko mrežno rukovanje kao  i ekonomična upotreba energije.

Standardne ili konvencionalne električne instalacije same po sebi ove zahteve mogu ispuniti samo do neke mere dok istovremeno zahtevaju pojačan rad i unos materijala. Stoga arhitekte i investitori pojačano traže sistemske tehnologije za domove i zgrade koji se temelje na međunarodno standardizovanim BUS sistemima.

Upotrebom višefunkcijskih senzora i aktuatora, različite instalacije mogu se upotrebljavati i kontrolisati pomoću praktičnog, finansijski isplativog i neizmerno fleksibilnog mrežnog sistema, koji se osim toga može proširiti u bilo kom trenutku u budućnosti.