kucna automatizacija

Kućna automatizacija ili upravljanje domovima

Osnove kućne automatizacije

Tehnologija u modernom domu razvija se brže nego ikad stvarajući ogromne mogućnosti. Međutim, to može dovesti do komplikovanih sistema. Mi želimo da stvari ostavimo jednostavnim, intuitivnim i elegantnim, kako u obliku, tako i u funkciji. Svedene na njihovu suštinu poboljšavajući komfor modernog doma.

KNX je globalni standard za kućnu automatizaciju. Njegova struktura otvorenog koda omogućava stotinama međunarodnih proizvođača da razviju KNX kompatibilne proizvode koji funkcionišu u okviru istog sistema. Upravo to nudi veliku fleksibilnost njegovim korisnicima kao i slobodu izbora iz širokog asortimana proizvoda i međunarodne mreže sertifikovanih instalatera od strane KNX organizacije.

kucna automatizacija

Za svakodnevnu upotrebu. Pametni dom nudi maksimalnu udobnost. Njime se može upravljati preko kontrolnih elemenata na zidu, pa čak i preko pametnog telefona ili tableta. To nam otvara potpuno nove mogućnosti u kućnoj automatizaciji, koje je nemoguće implementirati sa konvencionalnim prekidačima. Pored toga, sistem se može kontinuirano prilagođavati promenljivim zahtevima. Na taj način garantujemo sigurnu budućnost.

kucna automatizacija

Danas je inteligentna automatizacija zgrada sastavni deo savremene električne instalacije. Kuća se doživljava kao životni prostor i treba je prilagoditi individualnim potrebama.

I ovde su prednosti kuće koja radi na mreži očigledne: kamerom, osvetljenjem ili sistemom vazduha može se upravljati putem pametnog telefona ili tableta – čak i dok putujete. Ono što je takođe važno je ispravna zaštita podataka, kako bi se minimizirali rizici i sprečili neželjeni ishodi.

kucna automatizacija

Ekskluzivni dizajn je jedna stvar – unutrašnje vrednosti su druga. One omogućavaju visok stepen fleksibilnosti i automatski stvaraju pogodnu atmosferu: kompoziciju osvetljenja, topline i zvuka koji uvek pariraju odgovarajućem raspoloženju ili individualnim zahtevima određenih prostorija ili celog doma.

Inteligencija stvara slobodan prostor i oživljava vaš dom iz dana u dan iznova. Bez obzira da li se radi o poboljšanju energetske efikasnosti, individualnog komfora ili osećaja blagostanja. Inovativni koncepti rada omogućavaju intuitivno stvaranje potpuno nove kulture doživljaja i kuća je predstavljena u vrlo ličnom svetlu.

U svetu energetskog menadžmenta postoji izreka: „Ništa nije jeftinije nego isključeno.“ Drugim rečima, kada je sistem isključen, ne košta vas ništa. Nula dinara je najjeftinije što može, tako da će vaš sistem za automatizaciju kuće tražiti načine za isključivanje HVAC-a, a da pri tom nivo komfora ostane nepromenjen.

kucna automatizacija
kucna automatizacija

Scene

Večera, gledanje filma ili jednostavno opuštanje – tokom različitih aktivnosti ili neaktivnosti moći ćete uživati u različitim percepcijama o savršenom osvetljenju, sobnoj temperaturi i opštem okruženju. Uz funkciju scena programiranih po vašim rutinama i dnevnim aktivnostima, željena atmosfera je dostupna pritiskom na jedno dugme.

kucna automatizacija

Oči i uši – Osećajte se sigurno

Ako se neovlašćene osobe nalaze u vašoj kući, kamera registruje ovaj pokret i ne samo da započinje snimanje, već i uključuje osvetljenje i televiziju putem KNX-a i započinje reprodukciju zvukova (npr. lajanje pasa, glasovi itd.)  korišćenjem HI-FI sistema. Nema ograničenja za vašu maštu. Otkrijte odvraćanje na potpuno novom nivou.

Ukoliko želite da uživate u bašti, deaktivirajte detekciju pokreta i/ili aktivirajte privatne zonske maske svoje nadzorne kamere. Stanovnici postaju dizajneri, shvatajući sopstvene zahteve za sigurnost, udobnost i energetsku efikasnost.

kucna automatizacija

Imate konkretna pitanja vezana za kućnu automatizaciju?

Postavite ih našem sistem integratoru