SIGURNOST POČINJE SA
PREDSTAVOM O NJEMU.

Ko smo mi?

Standard Solutions je novo lice na domaćem tržištu. Ideja o osnivanju je nastala kao odgovor na permanentnu potrebu stanovništva za što kvalitetnijim životom, pojačanim osećajem sigurnosti i udobnosti, sa željom za konstantnim usavršavanjem i prenošenjem iskustva i svetskih trendova na naše prostore. Naš sistem integrator poseduje dvadesetpetogodišnje iskustvo u automatizaciji poslovnih i stambenih objekata širom evropskog i afričkog kontinenta.

Od efektivnog upravljanja zgradom, inteligentnog upravljanja sistemom sigurnosti do naprednog upravljanja rasvetom,  multimedijom i kvalitetom vazduha.

Šta radimo?

1. Dizajn i planiranje sistema
2. Izrada savremenih električnih instalacija
3. Obezbeđivanje komponenti i uređaja
4. Programiranje komponenti i uređaja
5. Testiranje komponenti i uređaja
6. Označavanje komponenti
7. Puštanje u pogon
8. Izrada sistemske dokumentacije

Integracija:

1. KNX
2. BACNet
3. ModBus
4. SNMP
5. OPC
6. MICROS/Fidelio and Protel
7. Vingcard

8. Kaba
9. Salto
10. HTTP Server
11. WEB Service Gateways
12. DALI
13. EnOcean
14. DMX
15. M-Bus

Zašto savremene električne instalacije?

Savremene električne instalacije i inteligentni sistemi direktno utiču na smanjenje operativnih troškova i podižu tržišnu vrednost nekretnine. Instalacija pametnih sistema poboljšava elemente svih životnih aspekata i nadmašuje osnovne potrebe čoveka.

Koje su prednosti automatizovanih objekata?

Kada neko razmišlja o projektovanju elektrotehničkih sistema u zgradi, zapravo razmišlja o BUS sistemima. To uključuje mogućnost upravljanja roletnama, sistemom rasvete, audio-video sistemima, sistemom grejanja, sistemom klimatizacije i ostalim sistemima u zgradi. Postojeće studije dokazuju da upotreba KNX tehnologije može značajno smanjiti troškove energije, čak i do 50%.

Potpuno automatizovan objekat često se spominje u kontekstu upravljanja sistemima koji su povezani sa potrošnjom energije kao npr. rasveta, grejanje, ventilacija, a prilagođavaju se zahtevima korisnika. Oko 33% ukupne potrošnje energije rezidencijalnih i poslovnih objekata koristi se za grejanje. Smanjenje tako visoke potrošnje energije ispod tolikog nivoa moguće je samo uz korišćenje inteligentnog sistema upravljanja kao što je BUS tehnologija.

Ukoliko neki od vaših projekata zahtevaju automatizaciju, Standard Solutions se bavi integracijom većeg broja sistema i podsistema. Kroz konsultacije sa našim sistem integratorom, a shodno vašim potrebama i mogućnostima lako ćemo utvrditi koji od gore navedenih sistema donosi najoptimalnije rešenje za vaše potrebe.

Osigurana budućnost i funkcionalnost u okviru tehničkih standarda:

IEC62386 Međunarodni DALI standard / EN50090 Međunarodni standard za električne i elektronske uređaje u stambenim i poslovnim objektima / EN13321 Međunarodni standard za automatizaciju zgrada / ISO14543-3 Međunarodni standard za kontrolu uređaja u stambenim i poslovnim objektima / EN 15232 Međunarodni standard o uticaju automatizacije zgrada, kontrole i upravljanja zgradama

IMATE LI PROJEKAT ZA NAS?

Kontakt